-
Allahabad High Court UP HJS Pre Exam Result  ||    NTA ICAR AIEEA Result 2021  ||    Allahabad High Court Law Clerk Trainee Letter 2021  ||    BTEUP Final Year Result 2021  ||    SBI Junior Associate Clerk Result, Mains Admit Card 2021  ||    SSC CPO SI 2019 PET / PST Exam CutOff Result  ||    UPPCL Junior Engineer Result (Trainee) & DV Dates Announced  ||    HP SET Result 2021 Exam Result Released  ||    HAL Design Management Trainee Result 2021- Online Exam Result Released  ||   

01 July 2021 Current Affairs

Posted on: July 1, 2021 | Author: Admin | Category: Crack All Exam GK

01 July 2021 Current Affairs
1. According to a report, which is the most expensive city in the world for foreign workers?
Ans. Ashgabat

2. Who has won the 2021 Styrian Grand Prix FI Race Prize?
Ans. Max Westerappan

3. Which country has started the operation of the world’s second-largest hydropower station?
Ans. China

4. In which country has the BCCI announced organizing the T20 World Cup?
Ans. UAE

5. Which Indian female archer has become the world’s No. 1 female archer?
Ans. Deepika Kumari

6. How many years have passed since the Prime Minister’s Micro Food Industry Upgradation Scheme under the Atmanirbhar Bharat Abhiyan scheme?
Ans. 1 year

7. In which city Shri Prakash Javadekar has inaugurated Asia’s longest track NATRAX High Speed Track?
Ans. Indore

8. Who has launched an exclusive “Enforcing Contracts Portal” in the Department of Justice located?
Ans. barun mitra

9. Which company has become the first Indian company to announce its energy compact targets in the United Nations?
Ans. National Thermal Power Corporation Limited

10. Scientists of which the University of America have designed the world’s first wireless pacemaker without battery?
Ans. George Washington University

01 July 2021 Current Affairs English

01 July 2021 Current Affairs English


Social tagging: > >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *